Светлината

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Ослепяват людете от светлината,
която вече не лекува
изгубени надежди.
Полегнала е като трева
човешката душа,
пътеките усукващи въже
около нея,
не носят радост и надежди
и ослепелите вървят
като Самуиловите войни
в тъмнина.