Отцовский кров

Ана Величкова
                Болгарский
                Родной край


                БАЩИНА СТРЯХА

                Къде си родна стряха?
                Изчезна ти отдавна.
                Там славеите пяха,
                липа шумеше славна.

                В променливото време
                стопиха се мечтите.
                По дирите неверни
                едва се влачат дните.

                Но нещо в мен остана
                под вихрите студени.
                Невехнеща поляна
                с цветя и песни звездни.

                Ана  Величкова