Щодня прокидаюсь я ранком з вiйною

Светлана Пузина
Щодня прокидаюсь я ранком з війною.
І дякую Янголам, Богу - живою,
Живим, як тривог на душі забагато
Бо бій ще іде, та в сльозах рідна мати.
Приспів:
Дивлюсь на розстелену мапу Країни -
Соборна і вільна була Україна.
Вклоняюсь я хлопцям, дівчатам рідненьким,
Усім, хто боронить тебе, моя ненька.

Висить календар на стіні, чорний хрестик
Я ставлю на день і на ніч, що скінчились.
Є хата вціліла, родина і песик,
І друзі з якими чекати навчились.
Приспів:
Дивлюсь на розстелену мапу Країни -
Палає війною моя Україна.
Вклоняюсь я хлопцям, дівчатам рідненьким,
Полеглим за мир на землі нашій неньки.

Молюсь я: хай добре у нас знову буде,
Бо ми українці - нескорені люди.
Степи, гори, ріки, моря дав нам пращур
Пісні, віру, мову і молодь найкращу.
Приспів:
Дивлюсь на розстелену мапу Країни -
Соборна і вільна вже вся Україна.
Вклоняюсь я хлопцям, дівчатам рідненьким -
Вони ПЕРЕМОГУ здобули для неньки.

20.06.2022