Пара капаць бульбу. на бел. мове

Наталия Лурье
Уставай беларус, збiрайся на поле
Там бульба чакае цябе ўжо даўно.
Бадылле пасохла, ды зеллем зарастае
Гектарнае поле тваё.

Капачку рыхтуй, цi рыдлеўку
Ды кошыкаў некалькі трэба ўзяць
Мяшкоў дзясяткаў пару не забудзь
Ды перад полем памалiсь