Крыничка трыялет

Анатолий Уминский
Струмень празрысты б'ецца з-пад зямлі.
- Вадзіца, кажуць людзі, тут святая.
Ты прыпыніся, кубкам зачарпні -
Струмень празрысты б'ецца з-пад зямлі.
І ў сцюжу і ў мароз не замярзае,
Ўратуе летам ад гарачыні -
Струмень празрысты б'ецца з-пад зямлі,
- Вадзіца, кажуць людзі, тут святая!

    * * *     04.08. 2023 г.

Джерельце прозоре з-під землі, як сон.
Кажуть люди, тут вода святая.
Зупинись, напийся просто із долонь…
Джерельце прозоре з-під землі, як сон.
В люті хуги – ні! - не замерзає,
Влітку угамує спеки жар-вогонь –
Джерельце прозоре з-під землі, як сон.
Кажуть люди, тут вода святая!

Алина Ким.