ПЛЕС НА ЛЕДУ

Марика Лукич
Плес је почео одавно
Чаробни плес на леду
Ево, позивам вас јавно
Станите и чекајте у реду

У овом плесу правила нема
Клижеш па како ти буде
Знам да вас хвата трема
Сви вас виде и могу да вам суде

Хајде, шта чекате
Доста сте се крили по буџацима
Нека клизаљке полете
Свезане на вашим опанцима

Чекам вас на подијуму од леда
Не морате се држати реда
Јер више ми се не да
Да ме ваш поглед потајно уједа

П.С.

Игра је почела одавно
Ја, приповедач времена
И они, потомци злог сјемена

Марица Лукић
( књига Ружа и трн)