Свет прави

Марика Лукич
Ја не желим овакав свет
У коме лажи нуде
Ја желим мирисни цвет
А не да то коприва буде

Ја волим све људе
Који се искрено дају
А не оне што маске нуде
И раде оно што не знају

Волим и коприву што жари
Волим и вука и змију
Јер они у ствари
Своју ћуд не крију

Колико би било среће
Када би свако био прави
Јер тада нико неће
Отимати туђе ствари

Марица Лукић
( књига Ружа и трн )