РУЖА И ТРН

Марика Лукич
Живот је чудо
Живот је бајка
Волите га лудо
Као што се воли мајка.

Нека га прате мирисне руже
Не би требао бити ни мало црн
Ал'ипак да се зна друже
Уз ружу иде и трн.

Једном ми рече чича стари
„ Треба да знаш , дете моје
овако у животу стоје ствари
у шта год попнеш ту и проблеми постоје.“

Живот је чудо
Живот је бајка
Волите га лудо
Као што се воли мајка.

Марица Лукић
( књига Ружа и трн )