Рехъ рикiелай алатна

Сажидин Саидгасанов 4
РЕХЪ РИКIЕЛАЙ АЛАТНА

Дуьнья алаш-булаш хьана, лаш хьана!
КІвал-югъ хьана, са кьадардин яш хьана.
Кьуьзуь кьиляй муьгьуьббатдин каш хьана,
КІвализ хуьквер рехъ рикІелай алатна!
Чандай фейи гьекь рикIелай алатна!

Хендедаяр акваз къилих кьезил тир,
Паб гадарна, халис ичIи къизил тир!
КІвачеризни атIуз регьят мензил тир,
КІвализ хуьквер рехъ рикIелай алатна!
ЧIугур кьван каш-мекь рикIелай алатна!

Дембелар хьиз, туна мука аялар,
Кефер чIугун, хьана касдин хиялар!
Гьалаллу паб акур чIавуз, жез ялар!
КІвализ хуьквер рехъ рикIелай алатна?
Вичин мукан пехъ рикIелай алатна!

Кьве жуьредин яратмишна хизанар.
Фу гадарна, нез кIан хьана гузанар!
Папа вадра ягъайтIани азанар,
КІвализ хуьквер рехъ рикIелай алатна!
Темен гайи хъвехъ рикIелай алатна!

Жунгавди хьиз, бугь ягьай вахт-тIач хьана!
Вахчур «тIавус» - гьатнавай са кач хьана!
Дили хьана, хъвайи чIавуз-кIвач хана.
КІвализ хуьквер рехъ рикIелай алатна?
Кайи дуркІун-лекь рикIелай алатна!

Сажидиназ хъелни къвезва, язухни,
Чизмач касдиз я вилик физ, кьулухъни.
Гъиле кьуна, кукІвар хьайи ягълухни,
КІвализ хуьквер рехъ рикIелай алатна?
Къалгъан незва, векь рикIелай алатна!