Пейзажне

Яна Якушева
Липневе сонце бавить вітер,
Який у "го" хмарками грає,
Сьогодні вихідний у спеки-
У затінку відпочиває.

Дощів розкоші вмили трави,
Смарагдом- листя на деревах
І промінь сипле в різнотрав'я
Яскраві кришталеві перли.

Він лагідний  той промінь,  гріє
Цілунком легким рос краплини
І парою хмільною линуть
У височінь хвилин години.

На ганку- ваза з порцеляни
Забута,  знітилась в куточку
І візерунками рясними
Нагадує старезну квочку.

П'янкі обійми полудення
Мені шепочуть колискову,
Екран німого телефону
Чекає на забуте слово...