Дзiцячыя мары. верш

Татьяна Домаренок
Каб жылі дзеці ў цудоўным свеце,
Дзе многа шчасця і дабраты,
Мы хочам ведаць, што на ўсе леты
Не будзе на Зямлі вайны.

Няхай усю зброю ўтопяць у моры,
Ці знішчаць цёмныя лясы.
Тады ў светлай радзімай хаце
Жыць будзем у радасці заўжды.

Паслухай, воін, што кажуць дзеці,
І здагадайся ты не страляць.
Мы хочам міра на ўсёй планеце,
Шчаслівай самай яе назваць.

13.07.23