Добромир Тонев - Иду напротив смерти

Денис Олегов
***

Иду напротив смерти, но не знаю
где дом её, не видел внешности.
Там комнатой наверно обладаю,
которую хранит она с прилежностью.
Здесь жить хочу, но не могу остаться.
С загадками мгла давно ясна.
От Бога я потребую гражданства.
Или эмигрирую в себя.

-

***

Вървя срещу смъртта, но аз не зная
тя има ли си дом и как изглежда.
И аз навярно там си имам стая,
която тя усърдно обзавежда.
Живее ми се тук, ала не мога.
Мъглата ми е ясна - с всички ребуси.
И ще поискам гражданство от Бога.
Или ще емигрирам в себе си.