Шоколадов свят

Ирен Тодорова
Знаеш ли, мечтая си за шоколадов свят
В него шоколадови реки ще потекат.
Няма вече супа да предлага мама
С шоколад ще мажем даже и салама.

За закуска аз ще хапвам шоколад.
 Шоколад ще има после за обяд.
За вечеря, пък бонбони ще ядем.
Не какви да е, а с шоколадов крем.

Мама ми се смее. Казва, че не бива.
Толкоз шоколад някой да набива.
И че след това ще ме заболи корема.
Аз обаче мога риска да поема!