Карын

Терентьев Андрей Федорович
;шинь сайын бара зэр;.
Рудовтч;ма бара кар.
Менам сь;л;м гажт;мал;,
бытть; матыстч; нин ар.

Карын ола. Удж да керка.
Тэрыб ;д;н - лунысь лун.
Бытть; лол;с бок; сета,
бытть; помасьлыт;м ун.

Горт; кыск;. Изьва бок;,
к;н Печора юл;н гы.
Муса мамл;н шонді нюмыс.
Менам дона изьва кыы.

Ай;н лэпт;м джуджыд керка.
Изьва сайса гулыд яг.
Дзоридзьяс;н ту;м лудъяс.
Во;м турун, вот;с, тшак.

Бытть; ставс; дась ме ки;.
Бытть; п;тны ме ог м;д.
Бытть; чуж;мсянь ме пиын
тай; ставыс, бытть; в;т.

Горт; кыск;. Изьва бок;.
К;н Печора юл;н гы.
Л;ня пукала ме гортын,
кывза гусь;н ловлысь шы.

01.07.2023. ТАФ.