Целовались, под красной калиной

Виктор Старик
  ЦІЛУВАЛИСЬ ПІД ЧЕРВОНОЮ КАЛИНОЮ

Червона калина
Світила темної ночі,
Як зіроньки на небі
Щасливі і веселі, мов
          дівочі очі.

Заглянула у віконце
Не давала спати:
Петухи вже співають
Пора тобі вставати.

Вставай, дівчинонько,
Умийся зоряною росою
Будеш гарна і щаслива
З довогю, до пояса, косою.

Прийшла моя матуся
Рушничок подарувала -
Умий свое личко
Буде воно гарне, як
        білая вишня.

Вставай, мое серденько,
Солов'ї співають
Гарно світить сонечко,
Сказав мені тато.

Встала я швиденько
Вмилася зоряною росою,
Щоб була гарна,
Як вишня весною.

А калина під віконцем
Щиро привітала:
Ой, яка ти гарна,
Весело сказала.

Поверталась до кімнати,
Пісню тихенько співаю..,
А в світлиці, за столом..,
Свати вже чекали!?

Прийшли свати,каже мені тато,
Віддамо тебе чи ні?!
За чорнобривого Іванка
Із сусідньої хати...

Засвітилось мое личко,
Як на сонечці перлина;
Я давно люблю Іванка -
Цілувалися, де росте калина.
18.06.2023.