Аз вярвам, автор Генка богданова

Генка Богданова
На Ангел

Аз вярвам, че в последния ми земен ден,
когато изгревът и залезът се слеят
и траурен покров се спусне върху мен,
и ангелите светли химн за мен запеят,
ще ме облее  водопад от светлина,
душата ми успокоена да пречисти,
че там, зад райската врата на Вечността,
ще я посрещнат твоите очи лъчисти.
Те с усмивка слънчева ще  я огреят,
и ще пресушат морето на сълзите.
Душите влюбени отново ще се слеят,
ще полетят  към хоризонти неоткрити.