Квiтуче лiто

Галина Чехута
Чути запах квітучого літа
У смарагдовім подиху трав –
Це така приворожлива втіха,
Як цілющі настої для ран.

Розчиняюсь у чистій блакиті,
Над землею, як хмарка, пливу.
Бачу берег і луки барвисті,
Забуваю годину лиху.

Скільки дива у літній палітрі!
Як захоплює барва, п'янить!
Відчуваю обійми надії,
Одкровення і мудрості мить.

Ось приваблюють ягідки стиглі,
Майорить кольорами пустир…
Серцю хочеться, наче в дитинстві,
Знову вірити в щастя і мир…