Земля кривавить

Галина Чехута
Не вистачає вже ніяких слів,
Не може люті зрозуміти розум!
Чого чекати ще від хижих псів,
Які ще молитви читати Богу?

Херсон, Каховка – невимовний жах!
Як вижити в трагічній катастрофі?
Таке не снилось у найгірших снах!
Чи є межа ворожої сваволі?

Чого чекає поцейбічний світ?
Що має статись, щоб проснулось людство?
Іде страшна війна! Це не конфлікт!
Мир Україна здобуває мужньо!

Не має серця нелюдів орда,
Все нищить, топить, убиває, палить…
Сьогодні горе й смерть несе вода,
Від ран болючих вже земля кривавить…