Лiтнi марення

Галина Чехута
Літо - дивна розповідь про щастя,
Зайчики в долонях, плескіт хвиль,
Це пташок невтомних пісня рання,
Сокровенні мріяння про мир.

Літо – почуття безхмарні, чисті,
Світлі роси, радість пізнання,
Шурхіт у смарагдовому листі
І духмяність сінокосних трав.

Літо – це усмішки, чай на травах
І варення з ягід запашне,
Це фіалки чарівливий запах
І кохання щире і палке.

Літо – це троянди і ромашки,
Це волошки в житі, сокирки…
Та сьогодні землю топчуть танки,
І летять до Бога молитви…