Здрастуй, лiто

Галина Чехута
Здрастуй, літо! Я тебе чекала,
Хоч спекоту зовсім не люблю.
Може, ти присмажиш вражі жала?
Бо нікому віри вже не йму!

Літо-літо! Сонячне і тепле!
Знаю, пролетиш, неначе мить,
Та сьогодні тішиш душу й серце,
Тож нехай тобі в житті щастить!

Глянеш навкруги, повсюди літо:
В квітах, травах, в зелені лісів,
У фонтанних бризках грає вільно,
Бавиться у подиху вітрів.

Всюди є сліди жаркого літа:
У воді, у лісі, в небесах,
І на жвавих тротуарах міста,
У священних мріях, у віршах…

В зоряному небі літо вабить
Таємниці Всесвіту знайти,
Золотим мигтінням вміло править,
Навіває мріяння у сни.