Лiто тепле

Галина Чехута
Літо тепле, літо світле…
Небо сонячне, ясне…
На лугах ромашка квітне,
Дивний килим ревно тче.

Пахне літечко дощами,
М'ятним запахом трави,
Вабить теплими ночами,
Тихим шелестом листви.

Літо дивиться у вікна
Небом зоряним живим,
Спокушає духом сіна,
Плюскотінням срібних хвиль…

Прохолодно у дібровах,
Віє відгуком легенд…
Лиш одна душа в тривогах,
Неспокійно від сирен…