Жде рiдний край

Галина Чехута
"Рідний край", – слова почула
І згадала отчий дім.
Полетіла в далеч думка
У найкращий в світі двір.

Там ростуть високі клени
І привітні ясени,
Берег річки і лелеки,
Чарівні дитячі сни.

І горби, і степ, і балка,
І веселка над селом,
Мами усмішка і ласка,
І смачні млинці з медком.

Там кораблик паперовий,
І скакалки, і м'ячі,
І накритий стіл святковий,
І качата на траві…

Там стоїть з грибами кошик
І зозуля десь кує,
У вікні тремтливий вогник:
Рідний край терпляче жде…