МУДРiСТЬ i МУЖНiСТЬ

Брущенко Алёна Бруна
МУДРІСТЬ І МУЖНІСТЬ
22.05.2023.

Від мудрості до мужності - миттєвість…
І нині вічність диво-поглядом пустельним
Всім заглядає в душу, віщо і пророчо,
Але не кожен може не відвести очі.

Чи є мудрець, хто Істини безжальність
Готовий витримати, і не впасти в крайність
Блюзнірства вади над слабкими духом,
І наче воїн, загострити слухом

Лише свій шлях? Й служити тій Софії,
Що вище побуду, прихильності і сили
Грошей і влади? Лицарем звитяги
Небаченої бути, йти за стягом

У бій невидимий між тим, що є, й що свято
Божественного у світах. Затято
Триматися за невловимий потяг
І мудрості, і мужності в самому

Собі, й гострити розум, марень шати
В навколишньому щиро розрубати,
Не піддаватися спокусам снів примарних,
На запитання «бути?» тільки "так!" відповідати.

Якщо комусь цікаво поміркувати разом з українським філософом Андрієм Баумейстером, який для автора вірша є певним дороговказом з філософії і світосприйняття, дуже рекомендую послухати цей вебінар, який саме і став натхненням для вище опублікованого твору.
https://www.youtube.com/watch?v=PVVSPEzh0QA&t=3206s&ab