М р i я

Виталий Кузьменко
Промінь Ярила торкнувся землі...

Чорнії хмари снують вдалині...

Весна квітуча да теплії зорі.
Пташка ранкова співає на дворі.

Граються діти... верещать як завжди
Від запеклої гри.
Діти - вміють радіти.

Немає біди...
Світ наповнен теплом.
Родина сидить за святковим столом.
Крашанки-яйця. Куліч на столі...
Кипить і вирує життя навесні...

Люди мріють про світ без хвороб та війни
І щоб довго у мирі та щасті жили малюки.
Щоб збирали почесну данину роки сивини,
А не кулі підступні та бомби ворожі,
Щоб лунали громи від живильних дощів,
І нехай на гарматнії постріли схожі,
Вкрай корисних... землі - ії лан та садів...
Так зроби! Ми благаєм тебе, милий Боже!


Творець всемогутній! Від болю та бід 
Борони украіну! Рятуй увесь світ!

Нехай же  завжди на землі квітнуть сади весняні!..

(Альсдорф, Німеччина, 2023)