Намалюй весну

Галина Чехута
Намалюй мені весну!
Щоб птахи співали в лісі,
Щоб повсюди зацвіли
І конвалії, й бузок.
Не малюй тільки війну,
Без війни так гарно в місті,
Навіть там, де відцвіли
І черемха, й дикий льон.

Намалюй мені слова,
Що ідуть з душі і серця,
Не шукай химерних фраз,
В них немає теплоти.
В щирім слові – є дива,
Що несуть чуттям безсмертя,
В них нема гірких образ,
Тільки зерна доброти.

Намалюй мені блакить,
І гаї зелені, й берег,
Горобину і струмок,
І кохання чисту мить.
Хай троянди цвіт п'янить,
Тішить пахощами серце,
Кольорами пелюсток
Почуття животворить.

Намалюй мені пейзаж,
Де ніколи цвіт не в'яне,
Де завжди цвіте весна,
Де ніхто не знає зла.
Щоб війни забувся жах,
Намалюй тепло весняне,
Плескіт тихого весла
І затишок у думках…