А готов возвратить покаянье

Вячеслав Шикалович
Явь сиреневых дней и ночей,
Так щемящею памятью в сердце,
Откровенностью взгляда младенца –
С глаз родных я люблю всё сильней…

Кратковременность прошлых картин,
Я в них кутаюсь до упоенья,
Утопаю в душистом цветенье,
Уходя от житейских рутин.

Чистотой одаряете дух,
Вы уводите в край первозданный,
Речь без слов, но так благоуханна –
На мечты улетаешь звезду…

То есть в дом, где в окошках сиянье,
Что взрастило, отправило в мир
И вручило любовь-поводырь…

…А готов возвратить покаянье…
08.05.2023г.

А готовий вернуть покаяння

Яв бузкових тих днів і ночей –
Так щемливою пам'яттю в серці,
У весняній чарівній веселці,
З найрідніших ласкавих очей…

В бистрині від минулих картин –
Я в них кутаюся без упину,
В запашному такому цвітінню,
Мов спасіння з життєвих рутин.

Чистотою даруєте дух,
Щоб провести у край первозданний,
Мова хоч і без слів, так органна –
Навіть мрії відчуєш вже рух…

У хатину, де з ласки й кохання,
Вже зростило й в життя знесло вир,
І вручило любов-поводир…

... А готовий вернуть покаяння…
08.05.2023 р.