М. Цветаева Сегодня часу в восьмом LT

Алена Стасюкенене
Ejau po septyniu si vakara
Graziausia centrine gatve
Stai roges tik sast, kaip is Acro
Ir dingo sniego ruke.

Ir juokes, ir juokes mergina,
Signalas sustingt, neziuret…
Plaukai taip siltai susipyne,
Ir aukstas zmogaus siluetas…

Stai cia pakeleive- kitoji…
Su ja ziemos svente tiks.
Naujoji jusu brangioji-
Brangesne uz mano viltis.

--Oi ne, negaliu! Oro truko!-
Garsiausiai surikai.
Kailiuka, kuris nusmuko,
Valdingai jai uzsagstei.

Visi vakaroja ir dziaugias,
Ir dovanom kvepia aplink.
Riedejo vezimas, ir drauges
Per sniega zaide akim.

Audra sirdyje pakilo,
Ir snigo ant mano ranku.
Tik porai akimirku tilo
Mano blakstienu tankis.

Stovedama glosciau palta.
Nepykstu. Visai be scenos.
Mazasis Kajus uzsalo,
Ponia Karaliene.