Немудрагелiстае яе

Ицхак Скородинский
Твае абдымкі,
у дымках ночы,
яны мне напрарочылі дзве дачкі.

Яны то плачуць,
а то смяюцца.
Не ведаюць дачушкі, што...

Што Баця іх
у тую ж раніцу...

Оп!

Змыўся ён без следу,
назаўжды.

А што ў выніку.

Ды...

І ў памяці засталося.

Тая замяць ночанькі.

І як в пакутах нарадзіла я
цудоўнае,
дачушак!

І адразу двух,
маіх.


Бел.6