Весняний снiданок

Галина Чехута
Прокинулась. Не зовсім ще здорова…
Подумала: "Поснідаю в саду", –
Ще сонце спить і бачить сни діброва,
А я уже за кавою іду...

Беру шматочок хліба зернового,
Салату листя, руколу і сіль,
Повітря добавляю річкового,
Не забуваю ще й сосновий хміль.

Природа вже подбала про сніданок,
Приправила провізію теплом
І квіти принесла, і спів веснянок*,
Духмяний мед і глечик з молоком.

Як спокушає свіже листя м'яти!
Блищить на сонці звабливо роса!
Смакую неповторні аромати,
На крилах мрії лину в небеса…


*Веснянка (тут) - народна назва пташок, що прилітають ранньою весною.