Дунаир хъурай

Рузана Биштова
Сэ сызфимытэ, о уи шIулъэгъу.
Гур зэпызкъырэм, кIасэм иплъэгъу.
Шъхьэм зэрифэрэ, гущиIэ чыI.
Згорэм риIонэу, ренэу ар иI.

ТызэгурIорэп, сыд тымыIоми.
Къэтэгъэжьэжьы, тэд тымыкъоми.
ТызэпышъIагъэп, ау тызэкъот.
Тэ тызмышъIэрэм, ар къытиот.

Лъэшэу къыпфаем узэрипхъотэп.
Ащтэу щымытмэ, цIыфмэ аотэп.
Къыпхэпыджэрэм, Тхьа епыджижьыщт.
Жэми иуIагъэ, ащ, егъакIыжьыщт.

Щымыгъупшъэми, узыр схэкIыжьыщт.
МашIуэ зэагъэм, уж къыфэнэжьыщт.
Сыдэу мыхъуми, хэсхыщтыр - къин,
Сэ си шIульэгъур дунаэ ин.

Быщтэ (Быщтэкъо) Рузан (э) ©

*Текст может содержать грамматические и лексические ошибки. Он написан на одном из диалектов разговорного адыгейского языка.

Деятель искусств Рузана Биштова ©