Свiт уже не той

Галина Чехута
У всій красі іде на спокій квітень.
Буянням квітів дихає земля.
І сонечко привітно в небі світить,
І чується блаженний гул джмеля.

Багата на красу весни палітра,
Яких тільки немає кольорів!
Насичене духмяністю повітря
Вливає ніжність в гаму почуттів.

Ну що ж, роботи зроблено чимало!
Відроджені озера і річки!
Надії лиш війною розкидало,
І замело розпукою стежки.

Летить, немовби град, війни каміння,
І обступають сутінки щільніш.
Щодня терзає душу розуміння
Того, що світ не той, що був раніш…