Корiнь зла

Галина Чехута
День і ніч життя вирує,
Не шкодує самоцвітів,
Кольорами світ чарує,
Не злічити всіх відтінків!

Відчайдушно світить сонце,
В серці – хвилі насолоди,
Кличуть сяйвом горизонти,
Розсипають щастя ноти.

Гай зелений! Синє море!
Поле сонячне безкрає!
Ріки, степ, високі гори! –
Світ краси усе єднає!

Все для щастя! Все для втіхи!
Тільки корінь зла глибокий:
Розбивають долі війни,
Прокладають шлях терновий…