Краще не попадати

Олександр Мачула
Перед Вітчизною вам, певно що, незручно,
борги належить завше віддавати.
Та чом на сплату боргу та незрушно
і досі вимагає убивати?

Спитати хочеться, коли такі борги,
як на оплату їх життя лише дрібниця –
Навіщо ж зичили так, люди дорогі,
що журавлів не вистачає, що синиці?!.

Як б’є у спину Батьківщина-мати,
що у очах аж іскри і круги –
то краще у житті не попадати
тій батьківщині-мачусі в борги!

25.04.2023


Леонид Филатов
(из книги "Лизистрата")

Перед Родиной, конечно, неудобно
Долги, конечно, надо отдавать
Но почему она - в уплату долга
С вас требует кого-то убивать?
И коль у вас долги такие,
Что даже жизнь - в уплату их - пустяк,
То хочется просить вас, дорогие,
Зачем же вы одалживались так?
Коль Родина удар наносит сзади
Да так, что аж в глазах потом круги
То лучше, дорогие, не влезайте
Вы к этой страшной Родине в долги.