389. Реальная мистика пародия на сериал

Дмитрий Арутюнович Романов
Коли не сила думати про зле,
Я, звісно, відправляюся в минуле,
У спокої мурчати, ніби лев,
Хоча який там спокій – екшен рулить!

І там, у світлі камер та пригод,
Тоді для себе я знайшов перлину –
Серіал "Реальна містика", що йшов
Під вечір, на каналі "Україна"

Опівночі весь темний світ зійшов:
Зненацька з неба привид чорноокий!
Гука бідненька дівчина: "За що?!"
Збира манатки, та біжить у офіс:

"Торік у домі поселився дух!
Заначку вкрав! Підпалює предмети!
Відтоді чоловіка не знайду,
Коли відпочивали у наметі.

З русалкою він вчора переспав...
А мо', його вона приворожила?
Мерщій ходімо – недалечко й став;
Від нього враз напружуються жили!"

Андрій таке вислухував не раз.
Щодня він бачив гоблінів, фантомів.
"Ходімте, звісно, – я підкину вас,
Коли така біда, до Вас додому".

І слідство почалось. А з ним – і ніч.
Він стрілочки на склі малює й фото
Наклеює до стін: "У чому ж річ?
Хто кинув виклик? Слід перебороти!"

Тимур підкаже: "Зуб даю, гіпноз!"
Нажаль, не буде вибір одностайним.
А, може, галюни від папірос?
А, може, тут квартирним є питання?

Денис закріпить камери в кутках;
Марина зніме проби ґрунту, крові;
Євген запише голос: "Ну і жах –
Співає дух на чудернацькій мові!"

Поміряли на радіонуклід,
І опитали весь під'їзд тихенько.
Зрання до ночі всі шукали слід,
Звернулись до майора Кухаренка...

Етнограф, ювелір, геодезист,
Художник, пастор, і торговці з ринку,
Спецслужби, лікар, педагог, юрист,
Спитали навіть клоуна із цирку...

Всі версії – тупик! Ніхто, ніде...
Слідів немає. Помилився, каюсь!
Аж раптом Віра Йванівна іде –
Коронний номер: "Діко ізвіняюсь,

Засуньте свої стрілочки в смітник.
Ви всі дурненькі, і кажу вам чітко:
Я тут не перший прибираю рік.
Напевно, мститься дівчині сусідка"

Спіймали на гарячому. Ключі,
Костюм знайшли, і галюциногени,
Що клала в чай сусідка. Уночі
Лякала, бо приревнувала Гену.

Таким він був – той дивовижний світ
Містичних детективів і героїв.
Я дякую акторам за політ
Фантазії, та за яскраві ролі!

Я дякую за цю кіносім'ю;
За те, що виприкрасили уяву.
Прийміть на згадку скромний мій триб'ют,
Який сьогодні віддає вам славу!

квітень 2023