Життя на кишеньковi...

Алёна Безпавлая
Не мовчіть про людське ні дуби, ні тендітна осина:
Про дівчи'ну без батька і неньки, безхатченка-сина.

Подивись перехожий під ноги, ступаючи поміж
Геть занедбаних ді'ток, що вештають світом босо'ніж.

Захисти багатій сиротину від мору та мряки,
Не чекаючи гривні навзаєм, рубля і подяки.

Не тікай від думок, бо прозріння приходить зненацька:
Віддавати то - риса Небес - добродійна і братська.

Розмальовуй добром нескінченні лани сиротинців,
Пригортаючи тих, хто живе без батьків, наодинці.

Приєднайся до руху любові, де біднії люди
Із останніх усе віддають: чи одному, чи всюди.

Не тремти над своїм гаманцем, бо людина заможна
Безпритульних боронить, а це є обіцянка Божа.

Коливайся, шукай, бо прийдеться колись вибирати
Між душею та дзвоном грошей.
Озирнись.
...То не жарти.

23 квітня 2023р.