Рецепти вiд хандри

Галина Чехута
Є в кожного рецепти від нудьги,
В моєму найчастіш - природа й кава,
Вони для мене начебто струмки,
Немов цілюща світанкова барва.

Вдихну повітря чисте, запашне,
І зразу у душі воскресне спокій.
На щось приємне кава натякне
І викличе миттєвий сплеск емоцій.

Цікава книжка, як смачний напій,
Читаю, насолоджуюсь, смакую,
Наснагу, втіху, іскорки надій
Сама собі, читаючи, дарую…

В рецепті тиша – головний складник,
Я п'ю до дна у будь-яку погоду,
Несе мене її неспішний плин,
Звільняє із думливого полону.

А ще - камін і відблиски вогню!..
Коли в кімнаті тепло і затишно,
Згоряє смуток в полум'ї і тьму
Жене у далеч спочивати з миром.

Я бережу рецепти від хандри,
Вони стають частенько у нагоді.
Рятують благородно від війни
І повертають настрої кайфові…