Жити бiля моря

Галина Чехута
Як би я хотіла
Жити біля моря,
Дихати повітрям
Синьооких мрій.
Душу я б зігріла
І не знала горя,
Рухалась повільно,
Слухала прибій…

Я б жила в будинку
З вікнами на море,
Вранці прокидалась
Від мелодій хвиль.
Я б раділа блиску,
Що дарує сонце,
З вітром зустрічалась
І носила бриль…

Я б пізнала щастя,
Міць душі і волю,
Слухала як чайки
Квилять угорі.
І, як пташка рання,
Заспівала морю
Радісні веснянки
Рано на зорі.

Сила непокірна,
Наче синій аркуш,
Дихала б і млосно
Слухала мій спів.
Я була б спокійна,
Білосніжний парус
Виглядала довго
У полоні мрій…