387. Коли на прапор потрапляе кров

Дмитрий Арутюнович Романов
Сумую, Україно, за тобою...
Хто поверне у інший вимір час,
І цілі хати, зіроньку беззбройну,
Яскраве літо, новорічний наст?

Коли на прапор потрапляє кров,
Втрачаєш глузд – і стрімголов зі скелі
Ти падаєш, як одержимий дрон,
Стріляючи в усіх підряд пекельно.

Було там тепло – радість, спокій, тиша,
Пісні і хліб, і в небі соколя;
Синіше море, травка зеленіша,
І маки червоніші на полях.

І ось для всіх розплати час прийшов,
І се вмиває кров'ю кожне місто.
Коли на прапор потрапляє кров –
Така ціна за змову із нечистим.

Моя країна стала камікадзе,
І проти Бога твій "святий джихад",
А у душі – коротке замикання;
До хмар – твоя гординя та пиха.

Летить до Сонця одержимий дрон:
Кінець безславний – виклик екзорциста.
Коли на прапор потрапляє кров? –
Коли країна скоїла убивство.


квітень 2023