Дуже боляче

Галина Чехута
Сердце знову болить,
Наче в ньому є рана,
Чи від цих лихоліть,
Чи від дум і чекання?..

Може, тріснуло щось?
Може, треба зашити,
Щоб скоріше зрослось,
Перестало щеміти?..

Чим зцілити цей біль,
Вітер шепче: "Любов'ю",
А життя сипле сіль,
Тільки шкодить здоров'ю .

Вже, здається, душа
Вся в рубцях та у латках,
Наче кожного дня
Йде по в'їдливих хащах.

Дуже боляче щось,
Чи голки уп'ялися?
Хоч би все обійшлось,
Шви скоріше зрослися…