Павел Грабовский. Украина приснилася мне...

Михаил Каринин-Дерзкий
Украина приснилася мне,
Я проснулся, и сердце сдавило...
Ранний луч танцевал на стене,
Да не легче, товарищ, мне было!

Много мимо народу прошло,
Шутки, смех, голоса, — всё постыло...
У меня же на сердце скребло,
И не легче, товарищ, мне было!

Дремлет гай величавый, поёт
Соловей, всё цвело, всё дышало,
Георгин чернобривая рвёт...
Да не легче, товарищ, мне стало!




УКРАЇНА ПРИСНИЛАСЬ МЕНІ

Україна приснилась мені,
Я прокинувсь ізмучений дуже;
Ранній промінь гуляв по стіні,
Та не легше було мені, друже!

Люду мимо чимало пройшло,
Радий гомін та жарти, - байдуже...
А на серці у мене скребло,
І не легше було мені, друже!

Онде гай величаво дріма,
Вільна пташка так весело круже,
Чорнобрива жоржину лама...
Та мені не полегшало, друже!