Рiзноманiтний свiт

Галина Чехута
Світ земний різноманітний:
Є і холод, і тепло,
Хтось є праведний, хто – грішний,
Є полова і зерно…

Є печалі, біль і радість,
Поруч є добро і зло,
Правда, слабкість і зухвалість,
Незалежність і ярмо.

Часом важко розібратись,
Справжність де, а де брехня
І доводиться сахатись,
Йти крізь терни, як ягня…

Зло не знає ні любові,
Ні простого співчуття,
Лиш ненависть – у основі
І немає каяття.

У безладді хаотичнім
Є вітчизна й чужина…
У житті багатоликім
Безупинно йде війна.