Весняний свiтанок

Галина Чехута
Прокинулась, коли було ще темно,
І довго прислухалась до пітьми.
І так було в моїй душі бентежно
Від спогадів про злигодні війни.

Здалося, сон розтанув у провулках…
Я відчувала біль і пустоту.
Світанок десь барився на розпуттях,
Можливо, через вранішню сльоту.

Чекала, поки кавові струмочки
Не потекли в бездонну далечінь,
Поки виткі світанкові шнурочки
Не обмотали неба ранній світ.

А потім – на балкон, весні назустріч!
Пила повітря свіжого настій!
Вдихала аромати запахущі,
Що заливали миррою* весь двір.

І раптом заглушила ревні* блюзи
Чаруюча мелодія весни!
Так захотілось дочекатись Музи,
Відчути серцем гармонійний ритм…

*Мирра – ароматична смола деяких тропічних дерев, що застосовується в медицині та парфюмерії.
*Ревний – пройнятий сумом, гіркотою, болем.