Чаша жадань

Галина Чехута
О, весно!  Чаша пристрасних жадань!
З тобою не згаса життєва спрага.
Розкішна, осяйна, мов діамант,
Прекрасна, як кохання чистий спалах.

Яка снага – від кленів і дубів!
Як любо навкруги і урочисто!
О, весно! Скільки теплих почуттів
Даруєш ти з любов'ю безкорисно!

Ти радісна і впевнена в собі,
Твоє повітря свіже і цілюще,
Ти блискітки купаєш у воді,
Знімаєш із душі чуття болюче.

Ти, люба весно, зігріваєш світ,
Чекаєш вранці сонце нетерпляче,
Чаруєш, притягаєш, як магніт,
І всім допомагаєш стати краще!

О, весно! Романтична і палка!
Ти надихаєш на життя і успіх!
Тож хай краса, духмяна і п'янка,
Наблизить мир і подарує усміх!