Ви лечек

Юсиф Саркаров Кудратович
Кьасусдай хьиз, вена чилел, ви лечек,            
 Гахчуна за, рикIик къунва, зи гуьрчек.
Ви гуьгъуьна ава къекъвез зун хуьре,
Алахъзава къачудайвал ви къеле.

На дакIардик ахъайна са гел тур,
Цуькведин кIунчI эцигдайвал  атайла.
Вун такурлай беден жезва зи агъур,
Рик1из хуш, к1унч1 гъилеваз авайла.

Вегьей бармак за дакIардай, яхъ гъиле,            
Ахъай ая  ви дидедиз рикIин сир.
Хьазур ая суьнуьдавай аш к1вале,
Чун кьабула лишан кутаз, гъизва къир.

Умуьр жедач дуьньяда зун туртIа тек,
Вун заз тамаша, чан ширинди, зи гюрчек. 
Гьил зав геце, мийир вуна зун гьелек,               
 Санал гьалдай уьмуьр шаддиз я герек