23, Две сърца

Величка Николова -Литатру 1
ДВЕ СЪРЦА

Тихи и безшумни стъпки.Зима,
бълваща студа.
А небе – заоблачено,
но със сребърна луна.
Прегърни ме, мой любими,
постопли ме ти с дъха.
Якето ти е ненужно,
две сърца
щом с жар трептят.
Скрий лицето си в коси ми…
Под омайваща луна
да танцуваме със тебе,
както вятърът с бреза.

Величка