О, весно

Галина Чехута
О, люба весно! Дякую тобі
За те, що ти прийшла в життя так стрімко!
За небеса яскраві, голубі,
За ручаї, що промовляють дзвінко!

Я дякую за мальовничий ліс,
За свіжі пахощі листочків черемшини,
За спів пташок, зелений верболіз
За роси, що блищать, немов перлини.

О, мила весно! Ніжна й чарівна!
Я дякую тобі за теплий вітер,
За хвилю, що шумить біля човна,
За килим трав і різнобарвні квіти.

Я вдячна тобі, весно, за дощі,
За шурхотіння у гнізді лелечім,
За зорі, що виблискують вночі,
За романтичний незабутній вечір.

Я дякую за радість сподівань,
За мрії, що ведуть у світ широкий,
За неприкриту пристрасність бажань,
За миті тиші і душевний спокій.