Поiду до лiкаря

Галина Чехута
Поїду до лікаря

Не розумію: холодно чи жарко?
До лікаря поїду і скажу,
Нехай весну пропише й білу хмарку
І крапельку роси для куражу.

Я попрошу додати небо синє,
Побільше сонця, запахів трави,
І море тепле, сонячне, безкрайнє,
Метеликів і трішки мурашви.

Ще попрошу зірок ясних для пульсу,
Щоб повернути давні почуття,
Щоб я життю щасливо усміхнулась,
Повірила у світле майбуття.

Я лікарю скажу, нехай пропише
Хоч келих запашного божоле,
Можливо, сумуватиму я рідше,
Коли відчую тяжкість від проблем.

Нехай пропише лікар неодмінно
Красу, що ніпочім рятує світ,
Мікстуру, що поверне в Україну
Жаданий мир і щастя моноліт.