Янгола крило

Любовь Вишневецкая
На планеті є країна
неймовірної краси...
Де не глянь - пейзаж картинний!
До небес квіткова синь!..

Там в озерах стільки риби,
що сміються рибаки!
Там із кожної садиби
 линуть ластівки-байки...

Там духмяний запах груші
застеляє чийсь пиріг...
Вишиванка вкрила  душі...
(то ж бабусі оберіг)...

Там таке повітря чисте!..
І медове джерело...
А дівчата у намисті...
З ними – янгола крило!

Солов’ї бринять під вечір
для закоханих пісні...
Там немає холоднечі!
Під ребром - тепло весни...

Там світанки сплять!.. В діброві
сяйва місячного слід...
Там рівнини кольорові!..
Там росте для діток хліб...

Там співає вільний вітер
та ганяє зграї хмар...
Там в калин шепочуть віти!..
- Люди щастя п’ють нектар!..

Мальовнича ця країна
наче справжній божий рай!
- Заповітна Україна...
наймиліший серцю край!..

                28.03.2023 р.            

Фото з інету.