За рекой

Наталья Парчина
За рекой рябинкою
Зорька расцвела,
Алою косынкою
На воду легла.

Дивная красавица
Ямки на щеках,
Юная проказница
Ангел в небесах.

Солнца раскаленный
Шар скатила вниз,
Зноем напоенный
Выдохнул маис.

Птичий гомон сторицей
Эхом разнесся,
Дальнюю околицу
Ловко колеся.

Меж землей и небом
Вечера пожар,
Солнышка лучистого
Поубавил жар. 

Струйкою прохлады
Робкая луна
Яркою отрадой
На небо взошла.