Вясна

Юлия Митько
Вясна

Вясна ўзбудзіла зноў каханне,
Людзей вадзіла следам след
К птушыным гукам на спатканне,
Забыўшыся пра хмары бед.

Яна натхняла сонцам вусны,
І ручаінамі ўздоўж,
Пейзаж зімовы новым густам
Квітнеў пад сакавіцкі дождж.

І нават сталыя, як дзеці,
Наперад верылі вясне,
І дьзмуў ласкавы, цеплы вецер,
Я забывала слова - не…
2023